Programe comunitare

Parte integrantă a iniţiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate a fost lansat în anul 1993 și a ajuns, până în prezent, la 7 milioane de copii români. 

 

Începând din 2016, Programul Școlar Colgate este derulat în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România. În fiecare an, aproximativ 200 000 de copii din întreaga țară beneficiază de sfaturile de igienă orală și igienă a mâinilor, primind la final mostre de produse Colgate și Protex. 

 

În cadrul lecției de educație, copiii urmăresc filmul de animație „Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, care prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni, vizite frecvente la medicul stomatolog și adoptarea unei diete echilibrate.

 

 

DESCARCĂ GRATUIT FILMUL!

Concursul de desene „My Bright Smile™”

Elevii din cadrul Programului participă la Competiția „My Bright Smile™”, un concurs internațional cu desene inspirate din lecțiile de igienă a dinților. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”.

 

Grupul „Dinți și Părinți”, comunitatea părinților care își doresc zâmbete sănătoase pentru copiii lor

Lansat în 2021 de Crucea Roșie Română, grupul de Facebook „Dinți și Părinți” oferă informații privind îngrijirea oro-dentară, fiind comunitatea părinților preocupați de zâmbetele sănătoase ale copiilor lor.


Medici stomatologi pediatri de la Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România răspund întrebărilor părinților legate de sănătatea orală a copiilor, iar reprezentanți ai Crucii Roșii Române oferă sfaturi din domeniile nutriției, activității fizice și primului ajutor.